top of page
74897634_10218887597572479_2208498035011354624_o-2.jpg

“...his playing is technically fluid, musical inventive and he shows a deep musical awareness and flexibility ‘in the moment’.
...with an extremely strong compositional style that showed breadth and diversity in his reference points...”

- Professor Nick Smart, Head of Jazz

Programmes Royal Academy of Music London

“Van der Made is een echte verteller op de tenorsax, ...”

- Brabants Dagblad

Groups

  • Rik van der Made Group

  • Rik van der Made Trio

  • Edouard Monnier Group

  • SBR Horns

  • Sultans of Swing

  • Dukes of Jazz

orchestra experience

BIO

De in Roosendaal geboren tenorsaxofonist Rik van der Made (22) is momenteel eerste jaars master student van de Royal Academy of Music in Londen, waar hij onder andere les krijgt van Will Vinson, Julian Siegel, Jasper Høiby, Orlando Le Flemming etc.
Zijn bachelor heeft hij in 2021 op 21 jarige leeftijd afgerond in Tilburg, waar heeft hij les gehad van onder andere Paul Weiling, Yuri Honing, Guido Nijs, Toon de Gouw etc.

Voor zijn eigen groep, Rik van der Made Group, schrijft hij eigen werk. In London werkt hij aan zijn composities en de zoektocht van zijn stijl, te omschrijven als melodieuze, Noord-Europese geïmproviseerde muziek.
Rik is in 2021 genomineerd en finalist van de “Conservatorium Talent Award” waar een van zijn composities gearrangeerd worden voor- en begeleid worden door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ook is hij in 2022 finalist en een prijswinnaar van de “Grachtenfestival Jazz Competition” en genomineerd voor de Jaques de Leeuw Prijs.

Naast zijn eigen project is hij ook te zien en te horen geweest in onder andere het Jong Metropole (2021) Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO 2019/2020) o.l.v Ruben Hein, de blazerssectie SBR Horns, de swing band Dukes of Jazz, het kwintet van de franse trompettist Edouard Monnier, zijn trio bezetting en andere projecten. Met deze verschillende formaties heeft hij op diverse podia en festivals in het hele land gespeeld zoals, North Sea Jazz, Concert at Sea, Jazz in Duketown, Bimhuis, Lantarenvenster, Tivoli Vredenburg, Amersfoort Jazz, PaRaDoX, Grachten Festival Amsterdam, Make It Jazz Festival, BoZ Jazz enzovoorts.

Ook heeft Rik als mulitreed deel uitgemaakt van het orkest van verschillende Medialane- theaterproducties.

Hij heeft gespeeld met Scott Hamilton, Jack van Pol, Heijn van de Geijn, John Engels, Rob van Bavel, Hans van Oosterhout, Ruben Heijn, Jan van Duikeren, Bert Boeren, Teus Nobel, Guido Nijs, Benjamin Herman, Paul van Kemenade, Laura Jurd en vele anderen

Education

2022-now Master of Arts (jazz), Royal Academy of Music, London

 

2017-2022

Academy of Music and Performing Arts Jazz, Fontys Tilburg

2015-2017

HAVO, Gertrudis College Roosendaal

2012-2015

VWO, Gertrudis College Roosendaal

 

bottom of page